Roasist - Performans Pazarlaması

Performans Pazarlaması

Performans Pazarlaması ile işletmeni büyütmeye hazır mısın?

Roasist, her büyüklükteki işletmeye eksiksiz bir çevrimiçi pazarlama hizmetleri yelpazesi sunan bir çevrimiçi pazarlama ajansıdır. Arama motoru optimizasyonu (SEO), tıklama başına ödeme (PPC) yönetimi, sosyal medya pazarlaması, itibar yönetimi ve daha fazlasını içeren çok çeşitli hizmetler sunuyoruz. Tüm dijital pazarlama ihtiyaçlarınız için tek adresiniz.

Performans Pazarlaması için profesyonel bir ortağa ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçin, sizin için neler yapabileceğimizi konuşalım.

Performans Pazarlaması Nedir?

Performans pazarlaması, dijital pazarlama stratejileri arasında yer alan bir yöntemdir. Amaçlarından biri, belirli hedef kitleleri hedefleyerek dönüşüm oranlarını artırmaktır. Bu tip bir pazarlama yaklaşımı ile işletmeler kendilerine belirledikleri hedeflere ulaşarak daha fazla müşteri edinebilirler. Performans pazarlaması, reklam verenin tanımladığı ödeme yapısı üzerinden çalışır ve doğru stratejiyle uygulandığında yatırım getirisini arttırarak müşterilerinize daha uygun maliyetle ulaşmanızı sağlayabilir.

Bu tür bir dijital pazarlama yaklaşımının en önemli avantajlarından biri, sonuçların ölçülebilmesidir. Performans pazarlamasındaki reklamların etkinliği doğrudan takip edilebilir ve analiz edilebilir. İlgili metrikler incelendiğinde; tıklama oranları, dönüşüm oranları ve maliyet etkinlik oranları gibi performans göstergelerinin ne kadar başarılı olduğunu anlayabilirsiniz.

Ayrıca performans pazarlaması sayesinde reklamlarınız doğru kişiye çıkacaktır. Hedef kitlenizi tanımlayarak onlara ulaşırsınız ve böylece trafik artışına değil gerçek satışa odaklanmış olursunuz. Bu yöntem ile sizin belirlediğiniz kriterlere göre reklam yayınlanır, böylece müşterilerinize daha uygun bir teklif sunarak onların ilgisini çekmeniz mümkün olur.

Sonuç olarak, performans pazarlaması dijital pazarlama dünyasında son yıllarda oldukça popüler olan bir yöntemdir. Sektörler arası farklılık gösterse de hedef kitle odaklı ve ölçülebilir sonuçlar elde etmek isteyen işletmeler için oldukça etkili bir dijital pazarlama stratejisidir.

Performans Pazarlama Sürecinde Kullanılan Kanallar Hangileridir?

Performans Marketing için kullanılan reklam kanalları sürekli olarak gelişmekte ve değişmektedir:

Google Ads: Google Ads, arama sonuçları sayfalarında (SERP) ve Google Display Ağı’ndaki web sitelerinde reklam gösterimleri sağlar. Google Ads, PPC modeline dayalı bir reklam kanalıdır ve reklam verenler, belirli anahtar kelimeler için tıklama başına ödeme yaparlar.

Facebook Ads: Facebook Ads, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında reklam gösterimleri sağlar. Facebook Ads, PPC modeli ve diğer Performans Marketing modelleri (örneğin, cost-per-impression veya cost-per-action) gibi farklı ödeme modellerini destekler.

Tiktok Ads: Tiktok Ads, Tiktok’un reklam platformudur ve hedef kitleleri Tiktok kullanıcıları olan reklam verenler için özellikle etkilidir.

Yandex Ads: Yandex Ads, Yandex’in arama sonuçları sayfaları ve Yandex’in ortak web sitelerinde reklam gösterimleri sağlar. Yandex Ads, özellikle Rusya ve çevre ülkelerde hedef kitlelere ulaşmak isteyen reklam verenler için uygundur.

LinkedIn Ads: LinkedIn Ads, LinkedIn platformunda reklam gösterimleri sağlar. LinkedIn Ads, iş dünyası odaklı bir sosyal medya platformu olduğu için özellikle B2B (business-to-business) reklam kampanyaları için uygundur.

Programmatic Advertising: Programmatic Advertising, reklam verenlerin reklam gösterimlerini otomatik olarak satın almalarına olanak tanıyan bir reklam teknolojisi olarak bilinir. Programmatic Advertising, diğer reklam kanallarına kıyasla daha sofistike bir reklam teknolojisi olarak kabul edilir ve özellikle büyük reklam bütçeleri olan reklam verenler için uygundur.

Reklam verenler, hedef kitlelerine ve pazarlama stratejilerine göre farklı reklam kanallarını kullanarak Performans Marketing kampanyaları oluşturabilirler. Bu reklam kanalları arasından en uygun seçim, reklam verenin hedeflerine ve bütçesine bağlı olarak değişebilir.

Google Reklamları

Google reklamları, arama sonuçları sayfalarında (SERP) ve Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki web sitelerinde reklam gösterimleri sağlar. Google Reklamları, PPC tabanlı bir reklamcılık kanalıdır ve reklam verenler, belirli anahtar kelimeler için tıklama başına ödeme yapar.
KEŞFET

TikTok Reklamları

TikTok, dünya genelinde milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan popüler bir sosyal medya platformudur. Her gün milyarlarca video izlenen TikTok, reklam verenler için büyük bir potansiyel sunmaktadır. TikTok reklamları sayesinde markanızı geniş bir kitleye ulaştırabilir ve potansiyel müşterilerle etkileşim kurabilirsiniz.
KEŞFET

Linkedin Reklamları

Linkedin reklamları, Linkedin platformunda reklam gösterimleri sağlar. Linkedin, iş odaklı bir sosyal medya platformu olduğundan, Linkedin Reklamları özellikle B2B (işletmeden işletmeye) reklam kampanyaları için uygundur.
KEŞFET

Performans Pazarlama Sürecimiz

Analiz Etme

İhtiyaçları ve hedefleri belirlemek için bir denetim yaparız. Bu aşamada işinize özel KPI ve hedef önerilerini sunarız.
Step 01

Strateji Oluşturma

Belirlenen hedef doğrultusunda bir strateji oluşturulur. Bu aşamada hedefler ölçeklendirilir.
Step 02

Proje Yönetimi

Tüm projelerin ilerlemesi takip edilir.
Step 03

Optimizasyon

Müdahale edilmesi gereken projeler tespit edilir ve iyileştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılır.
Step 04

Raporlama

Yaptığımız çalışmaları görsel bir şekilde raporlar halinde sunarız. Hangi kanalların ne kadar verimli olduğunu net bir şekilde gösteririz.
Step 05

Yeni Fırsatlar Yaratma

Pazar trendlerini ve müşterilerimizin sektörlerindeki gelişmeleri takip ederek fırsatlar yaratırız.
Step 06

Neden Bizimle Çalışmalısınız?

Performans Pazarlaması ile işletmeni büyütmeye hazır mısın?

Sıkça Sorulan Sorular

Performans pazarlama ile diğer pazarlama stratejileri arasındaki fark nedir?

Performans pazarlama, reklam harcamalarının ölçülebilir sonuçlar elde etmek amacıyla optimize edildiği bir pazarlama stratejisidir. Diğer pazarlama stratejileri ise daha geniş bir kitleye hitap etmek amacıyla, marka bilinirliği oluşturma veya ürün tanıtımı gibi hedeflerle kullanılır. 

Performans pazarlamada ne tür ölçümler yapılır?

Performans pazarlamada yapılan ölçümler arasında tıklama başına maliyet (CPC), dönüşüm oranı (CR), tıklama oranı (CTR), yatırımın geri dönüşüm oranı (ROI) gibi ölçümler bulunur.

Performans pazarlamada en çok kullanılan reklam kanalları nelerdir?

Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, LinkedIn Ads, TikTok Ads, Yandex Ads, Bing Ads gibi reklam kanalları performans pazarlamada sıkça kullanılır.

Performans pazarlama reklamlarının bütçesi nasıl belirlenir?

Performans pazarlama reklamlarının bütçesi, reklam verenin belirlediği hedeflere, reklamın yapılacağı kanala, hedeflenen kitleye ve reklamın yapılacağı döneme göre değişebilir

Performans pazarlama reklamları ne kadar etkilidir?

Performans pazarlama, reklam harcamalarının ölçülebilir olması nedeniyle, reklam stratejilerinin sürekli olarak optimize edilmesine olanak tanır ve bu da reklamın etkililiğini artırır. Bu sebeple Performans Pazarlama reklamları için oldukça etkilidir diyebiliriz.

Scroll to Top